Новият iPad у нас след седмица 15.03 | 10:30

Седмица след дебюта си в САЩ таблетът на Apple ще се появи в общо 25 страни, сред които e и България

От Георги Георгиев

Родните Apple фенове несъмнено ще останат доволни от новината, че новият таблет на любимата компания ще се появи у нас само седмица след официалния му дебют на американския пазар този петък (16 март).

Освен в България, на новия iPad ще се зарадват в общо 25 страни по света, като повечето от тях се намират в Европа, съобщава AP. Новата версия на таблета ще разполага с по-бърз процесор, екран със значително повишена разделителна способност, както и достъп до 4G мрежа по стандарта LTE.

Последната е достъпна само за високия клас iPad, които ще струват между 629 и 829 долара.

Европейските страни, които ще обявят устройството за продажба на 26 март, са всички държави от Европейския съюз, плюс Норвегия и Швейцария. Извън Европа това са Макао, Мексико, Пуерто Рико, Австралия, Канада, Хонконг, Япония и Сингапур.

Продажбите в местните вериги за потребителска електроника ще стартират официално в 8:00 сутринта местно време.

От Apple вече прекратиха приемането на предварителни поръчки за идния петък и заявиха, че потребителите, поръчали таблета в сряда (14 март), ще трябва да изчакат за доставката между две и три седмици.

Най-скъпата компания в света продава предишния модел на iPad на цена, която е със 100 долара по-ниска от първоначалната. Сега базовият модел на iPad 2 струва 399 долара, а версията, която има достъп до 3G мрежи, може да се намери за 529 долара.

Водещи

Най-четени