Новият Правец - едно историческо завръщане от миналото 08.12 | 15:15

Вижте колко струва и откъде може да си го купите

От Кремена Бедерева

Още през 2013 г. се заговори за историческото завръщане на Правец - легендарната марка от близкото ни минало. Всички новинарски емисии гръмнаха, че наследникът на компютъра от 80-те години на миналия век ще се появи в средата на 2014 г.

Това обаче не се случи заради проблеми с финансирането на продукта.

Но вече нещата са налице. Новият Правец е вече тук. Под името Правец 64М, лаптопът от последно поколение - тънък, лек, бизнес насочен.

Оборудван е с последна генерация процесори от Intel - Core i3, Core i5 и Core i7. С батерия, издържаща над 7 часа работа, предоставя възможности за употреба през целия работен ден, без да се налага презареждане. Той работи с SSD диск, което му позволява време зa зареждане на операционната система от порядъка на 3-4 секунди.

Поддържа до 16 GB оперативна памет и възможност за монтиране на дискова памет до 2 TB. Разполага с красив алуминиев капак и светещо лого на Правец.

Има клавиатура с фабрично поставени букви на кирилица. Тежи 1.8 кг. и е тънък под 2 см.

На новия сайт Pravetz.bg вече има изчерпателна информация за компютъра, от параметрите му, цената му до това къде може да го намерите, а именно - в търговската мрежа у нас след 20 декември 2014 г. 

Освен лаптоп Правец, се предлага и настолен компютър от същата запазена марка.

1448428

 

Водещи

Най-четени