Новият лаптоп на Toshiba е приятно евтин хибрид 15.09 | 19:33

На който обаче му липсва важна съставка

От Ивайло Коралски

След обявените наскоро модели от Dell и Apple, хибридните лаптопи спонтанно се превърнаха един особено търсен продукт. Който, прочее, Microsoft предлага от три години.

Новият играч, който предлага подобно устройство, е Toshiba, а въпросното е и доста евтино.

Windows 10 моделът ще носи името Satellite Click 10. Въпросният тежи само един килограм, а както е модерно напоследък (за феновете на Microsoft, както отбелязахме, от три години) клавиатурата ще може да се отделя от дисплея. Оставайки "само по дисплей", лаптопът спонтанно ще се превърне в тънък само 9 милиметра и тежащ 500 грама таблет.

Дисплеят е 10-инчов и работи в резолюция 1900х1200 пиксела. Въпросният е мултитъч и предлага 8-мегапикселова камера, както и задна такава, която прави снимки в 2-мегапиксела. Ще се предлагат версии на Satellite Click 10 с 32 или 64 гигабайта SSD пространство за съхранение на данни. Допълнително място може да се добави чрез MicroSD слота.

Продукта на Toshiba разполага и с Micro HDMI порт за свързване към телевизионен приемник и Dolby Digital Plus стерео колонки.

Чудесата обаче спират до тук, защото процеса на хибрида е скромният като производителност Intel Atom x5, а рамта е 2 гигабайта.

Последните характеристики практически превръщат Satellite Click 10 по-скоро в таблет, отколкото лаптоп. Има голяма вероятност устройството да изпитва трудности при използването на Windows 10.

Цената на Satellite Click 10 обаче е впечатляваща - 349 долара. Колкото и да му липсва мощност, за подобна сума е трудно да се закупи лек, с приятен дизайн и разкачваща се клавиатура хибрид, който работи с Windows 10.

Водещи

Най-четени