Ново 20! Отключваме смартфона си с ухо 26.01 | 11:52

Това ще е един по-евтин биометричен способ за дезактивиране на защитата на джаджите

От Кремена Бедерева

Ново приложение за 4 долара ще ни позволи да отключваме смартфона си с ухо, пише в. Daily Mail. Биометрията напоследък смело навлезе в новите технологии, припомня изданието.

Apple внедри сензор за пръстов отпечатък за отключване на своите джаджи, а Samsung възнамерява в следващия си iPhone да внедри ирисово разпознаване на собственика му. Естествено тези екстри водят до доста  по-висока цена на продукта, допълва БТА.

Но американска компания предлага един по-евтин биометричен способ за дезактивиране на защитата на джаджите. Чрез нейно приложение за 4 долара ще можем да отключваме смартфона с данни за ухото си.

Оказва се, че тя е също така уникална и индивидуална като пръстовите отпечатъци. Приложението използва операционната система Android. Чрез нея се  запомня точната характеристика на ухото на потребителя чрез  снимка в профил.

В процеса на отключването апликацията сравнява запомнените предварително данни и ги сравнява с новополучените. Приложението също така отчита ъгъла, под който потребитeлят поднася айфона към ухото си. Сканирането на различни части на човешкото тяло за  отключването на електронните устройства е много по-сигурно от  гласовото разпознаване, което често допуска грешки, изтъкват  специалистите.

Водещи

Най-четени