Ново уникално приспособление помага на дизайнери и забавлява деца 13.08 | 16:03

То е единствено по рода си

От Лазар Тодоров

Още от както съществуват компютрите те са започнали да влизат в употреба на дизайнери, инжинери и графични програмисти, а не само на тях дори и на децата. С развиването на технологите компютрите стават все по-малки и по-полезни за хората. И вече разполагаме с най-малкте устройства, който освен да са ни полезни, те са ни и забавни.

Учените вече разработиха виртуална писалка, която съдържа не един или два цвята, дори не шест, а цели 16 хиляди.

"Ние бяхме вдъхновени от Microsoft Paint и Photoshop", казва Кевин Харисон от екипа на разработчиците. Те се опитват да достигнат цветовете от реалният живот, за да могат потребителите, да се радват максимално на красивите картини, който рисуват на Ipad-a си или компютъра, изформира The Guardian. 

Електронната писалка е едно от най-добрите устройства на пазара, създателите му казваха, че са се постарали да съчетаят удобството и красивият простичък дизайн в едно. Но и да може да пресъздава всеки цвят от реалният живот. За артистите, дизайнерите и децата търсенето на перфектният цвят или поставянето на подходящата сянка приключва. Със 16 битивият си сензор и микропроцесор устройството позволява бързо засичане на цвета и смесването му веднага. Цветовете се смесват в малко резервоарче използващо, обичайните съставки, като циан, магента.

"Сензорите за цветовете съществуват в графичната индустрия. Но ние искахме да направим нещо бързо, което да е много лесно за използване. За това, когато забележите нещо интересно, за да можете да го наросувате и да го запазите." казва Харисон.

Химикалката е способна да запамети 100 000 уникални цвята, който сте октрили сами. Предполага се, че магическото устройство ще се продава на цена около 300 долара. И ще може да се свързва с устройствате чрез безжични връзки.

"Тя ще може да се използва от всички. От програмистите, модните дизайнери и други творчески професии.", допълва той. 

Водещи

Най-четени