Няма да повярвате какво крие Хеопсовата пирамида 16.10 | 11:30

Неочаквани разкрития бяха направени тези дни

От iNews.bg

Хеопсовата пирамида, известна като Великата или Голямата пирамида в Гиза, е едно от феноменалните чудеса, завещани ни от миналото. Тя е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и е най-известната пирамида в света.

Тези дни учените направиха сензационно откритие за този уникален архитектурен паметник. Оказа се, че той криел две неизвестни досега камери, съобщи египетското Министерство на паметниците на културата.

Находката била направена благодарение на проекта "Сканирай пирамидите". При него били използвани най-усъвършенствани технологии и така специалистите попаднали на неочаквани "аномалии", които се предполага, че свидетелстват за скрити камери.

Предстои да бъдат направени допълнителни тестове. Така ще се разкрият и "функцията, естеството и размера" на въпросните аномалии.

Проектът "Сканирай пирамидите" стартирал през октомври 2015 г. Той се осъществява съвместно от египетски, френски японски и канадски учени и е планирано да продължи до края на 2016 г. А целта на това амбициозно начинание е да разбули тайната на построяването на пирамидите.

Водещи

Най-четени