Ориентираме се на пътя с предното стъкло на колата си 05.11 | 15:18

Безплатно приложение за айфони превръща цялото предно стъкло на автомобила в екран на GPS

От Кремена Бедерева

Безплатно приложение за айфони превръща цялото предно стъкло на автомобила в екран на GPS и улеснява следването на зададения маршрут.

Разработката е дело на руски специалисти и е кръстена "Хъдуей", уточнява БТА. Версията ѝ за операционната система Android ще бъде на разположение през месец февруари.

Сателитната навигация е отлично средство за автомобилистите, когато преминават по непознати маршрути. Но за тях е трудно и не съвсем безопасно да се фокусират върху GPS устройството, докато управляват превозното средство.

Именно тези недостатъци се преодоляват с новото руско приложение, която прожектира всички данни от GPS-а върху предното стъкло на автомобила, досущ като на панорамен екран, с помощта на айфон. Данните включват каква посока трябва да се следва, следващите остри завои и скоростта на возилото в реално време.

Не са нужни никакви специални покрития за стъклото. Водачът просто трябва да разположи айфона си на командното табло, така че да има поглед към пътя и към предното стъкло.

Приложението прожектира цялата нужна информация.

В устройството могат да бъдат предварително зададени маршрутите чрез Google Maps, така че не е необходимо през цялото време айфонът да има интернет покритие. Осъществените преходи могат да бъдат запаметени.

Водещи

Най-четени