Отделят 17,5 млн. лева за декодери за хора в неравностойно положение 17.01 | 15:25

Средствата са част от Плана за въвеждане на цифрова телевизия у нас

От Ивайло Ачев

Допълнителни 17,5 млн. лева отдели правителството за Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщава Министерския съвет.

Те ще бъдат използвани за закупуване на крайни декодиращи устройства за приемане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване за лица със специфични социални потребности и за провеждане на национална информационна кампания за въвеждането на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване. Закупуването ще бъде осъществено чрез обществена поръчка.

Съгласно Закона за електронните съобщения Министерският съвет трябва да приеме План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване в България. Планът трябва да включва етапите, сроковете и условията за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване, комплекс от мерки за подпомагане на лица със специфични социални потребности за осигуряване на устройства, позволяващи достъп до радио- и телевизионни програми, и критерии за определяне на лицата със специфични социални потребности.

До три месеца от приемането на плана трябва да започнат необходимите действия и процедури по информиране на населението относно въвеждането на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване в страната.

Осъществяването на мерките по информиране на населението, съгласно законовите разпоредби следва да продължи най-малко до 30 ноември 2013 г.

Водещи

Най-четени