Отложиха Windows Phone 7.8 за догодина 30.11 | 12:08

Очакваше се, че операционната система ще излезе до края на 2012 г.

От Кремена Бедерева

Мобилната операционна система Windows Phone 7.8 ще излезе в началото на 2013 година, се съобщава в официалния блог на компанията Microsoft.

Ъпдейтът до WP7.8  ще получат притежателите на устройства, които работят на база WP7.5. Освен това операционната система ще бъде използвана и от новите смартфони, които ще излязат в продажба през следващата година.

Като особеност на новата мобилна операционна система, представители от компанията назоват т.нар. "живи плочки". Ще бъде променен и новият начин, по който ще се отключват и заключват устройствата, като ще бъде обновено и цветовото оформление на смартфоните.

Съвсем нормално - много от потребителите са "разочаровани" от решението на компанията да отложи излизането на WP7.8 за 2013 година. Очакваше се, че операционната система ще излезе едновременно с WP8, или в краен случай - до края на 2012 г.

WP7.8 и WP8 бяха анонсирани едновременно - това стана през юни 2012 година. WP8 се появи в края на октомври и има за основа ядро NT, като поради тази причина не може да бъде инсталирана на по-старите смартфони.

Водещи