Пак технологично чудо от Samsung 23.06 | 12:41

Корейската компания няма спиране

От Ивайло Коралски

Корейският технологичен гигант Samsung представи своя първи таблет, който може да работи под новата операционна система Windows 8 и същевременно да поддържа приложения, базирани на Android на Google, съобщава Econ.bg.

Освен това таблетът ATIV Q ще позволи на потребителите да споделят файлове между Windows 8 и Android, съобщиха от Samsung по време на премиерата на модела в Лондон вчера.

Освен това въпросното устройство е с уникален дизайн разполага и с клавиатура, която позволява на таблета да оперира като лаптоп. Екранът му е 13.3-инчов със супер висока резолюция от 3200 х 1800 пиксела, равняващо се на гъстота на пикселите от цели 275 ppi (точки на линеен инч).

Процесорът на новата машина е Intel Core i5 от новото Haswell поколение. Таблетът разполага с 4 GB оперативна памет, видеокарта Intel HD Graphics 4400 и 256 GB SSD памет. Батерията осигурява до 9 часа автономна работа.

Пускането на ATIV Q е поредната стъпка на корейският гигант към завладяване на по-сериозен дял от пазара на таблети, на който Apple са големият играч. За първото тримесечие на тази година продажбите на таблети на Samsung са скочили три пъти в сравнение с година по-рано, отчитат анализаторите от IDC.

За Apple, които момента държат 40% от пазара със своя iPad, повишението е било с 65% за същия период.

Галерия, демонстрираща външния вид на новото устройство, в Econ.bg.

Водещи

Най-четени