Пингвини "се разхождат" по пакистанския Google 26.11 | 15:59

Хакери разбиха няколкостотин сайта в пакистанския домейн .pk, като сложиха на тях изображение на два пингвина на мост

От Кремена Бедерева

Хакери разбиха няколкостотин сайта в пакистанския домейн .pk, като сложиха на тях изображение на два пингвина на мост. За това съобщава местното издание The Express Tribune.

Съобщението на хакерите е било поместено общо на 285 сайта, включително и сайтовете на google.com.pk, microsoft.pk, apple.pk, paypal.pk, и ebay.pk. В изображението е включена и фразата на английски "Pakistan Downed" и текст на турски език.

Изданието се позовава на думите на местния експерт Ирфан Ахмед, който смята, че пробивът е бил осъществен с помощта на атака към компанията MarkMoniter, която поддържа работата на въпросните сайтове. Техноблогът TechCrunch смята, че към пробива е довел уязвимост на компанията PKNIC, която управлява домейните в зоната .pk

От хакнатите сайтове твърдят, че атаките са били осъществени от хакер Eboz. TechCrunch отбелязва, че на неговото име се числят още атаките над 300 сайта, като се припомня, че действията на хакера датират още от 2009 година. Малко по-късно основните сайтове на международните компании подложени на атаките възстановиха работата си.

Водещи

Най-четени