По-"умни" телевизори от LG 09.01 | 15:28

Серията от 3D модели с нови по-интелигентни функции ще бъде представена на тазгодишния CES 2013

От Георги Георгиев

Корейският електронен производител LG ще демонстрира новата серия CINEMA 3D Smart TV телевизори на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES 2013 в Лас Вегас. Новата линия осигурява опростен достъп до съдържание и по-лесно споделяне на файлове, благодарение на новата версия на дистанционното управление Magic Remote

Гамата от модели и размери, която ще бъде показана на CES включва 84-инчовия Ultra HD и 55-инчовия OLED TV.

Контролът над въпросните приемници се улеснява от подобрените версии на интерфейса Smart Home и споменатия вече Magic Remote. Smart Home включва функции като My Interest Cards специална папка с приложения и съдържание, които осигуряват бърз достъп до предпочитаните новинарски сайтове или прогноза за времето.

Дистанционното управление Magic Remote е с нов дизайн за по-лесна навигация и по-добро взаимодействие с телевизора. Устройството стъпва на познатите възможности за управление чрез посочване, завъртане, жестикулиране и гласови команди.

На CES LG ще акцентира и върху функцията Voice Mate, която представлява подобрена версия на технологията за гласово управление. Тя позволява едновременно търсене във всички елементи на платформата LG Smart TV услуги от типа Video-on-demand (VoD), онлайн търсачки, външни устройства и други.

Тук можем да споменем и усъвършенстваната функция SmartShareTM, която позволява на потребителите да създават огледални образи на съдържание от други устройства на LG Smart TV телевизора посредством различни варианти на свързване, включително WiDi и Miracаst.  

Моделите за 2013 осигуряват още по-лесно споделяне с функцията Tag On, която осъществява бърза връзка между две устройства. За да я използват, потребителите трябва просто да задържат смартфона си или друго устройство, поддържащо NFC. Линията телевизори за тази година поддържа и LG Cloud, което позволява на потребителите да използват съдържанието, независимо от тяхното местоположение. .

Високо качество на картината при LG CINEMA 3D Smart TV е осигурено благодарение на усъвършенствания си процесор и графична карта на телевизора. Скоростта на процесора е с около 120% по-висока от тази на предходни модели от високия клас.

Графичната карта пък обработва картината три пъти по-бързо в сравнение с предходните модели. Това означава, че изображенията са по-чисти и ясни, което е особено важно при видео игри и гледане на динамични сцени.

И не на последно място – за възпоизвеждане на 3D изображения е изполвана технологията Film Patterned Retarder (FPR). При нея използвани олекотени очила, които не размазват картината.

Най-четени