Пращаме си "горещи" съобщения и по Facebook 24.12 | 12:22

Изпратените файлове чрез Poke изчезват след определен период от време

От Кремена Бедерева

Социалната мрежа Facebook представи мобилното приложение Poke с помощта, на което ще могат да се изпращат текстови съобщения, снимки и видеоклипчета между потребителите. Затова се съобщава на сайта на компанията.

Особеността на Poke се състои в това, че изпратените файлове чрез програмата изчезват след определен период от време. Периодът се задава от изпращащия, който може да бъде 1,3,5 или 10 секунди. Ако времето изтече, получателят няма да може да види съобщението, предназначено за него.

Сред функциите на програмата е и тази, че може да се изпраща съобщение до няколко потребителя едновременно, а също така възможност да размествате снимки в текста.

Приложението в момента е налично само за iPhone, iPad и iPod touch. То се разпространява напълно безплатно и може да бъде изтеглено от App Store.

Името на програмата идва от функцията poke (в превод на български "мушвам"), която присъства в уебверсията на компанията от 2004 година.

Poke не е единственото приложение за обмяна на "горещи" съобщения. Аналогични функции има и програмата Snapchat за iOS и Android, която излезе през 2011 година.

Водещи

Най-четени