Представиха най-големия таблет под Android в света 16.11 | 15:21

65-инчовият гигант превръща игри като Fruit Slice във фитнес упражнение за ръцете

От Георги Георгиев

Ако дори 10-инчовите таблети са прекалено малки за вас, то разработеният от турската компания Ardic гигантски 65-инчов таблет, може би ще ви хареса доста повече. Смятаният за най-големия таблет под Android в света, моделът разполага със сензорен LCD екран с висока резолюция, който поддържа всички основни жестове, съобщава Engadget.com

Подобната на голям телевизор система все още не е окончателно готова. Тя все още от контрола на включения към нея 10-инчов таблет, работещ под Android 3.0 Honeycomb. Самият софтуер, който е модифициран така, че да поддържа HD картина с резолюция от 1080p.

Благодарение на тази "приставка", гигантският таблет работи подобно на всяко друго устройство под Honeycomb. Както можем да видим от разпространения в интернет клип, размерите на екрана позволяват някои игри като популярната Fruit Slice да се превърнат в своеобразно фитнес упражнение за ръцете, с което да тренирате бързината и точността на реакциите си.

Към момента екранът на прототипа реагира само на двуточково докосване. Плановете на Ardic обаче включват скорошното инсталиране система.

Макар че все още зависи от друго устройство, за да работи, гигантският таблет притежава много от функционалностите на стандартните таблети - предна и задна камера, слот за microSD карта и дори възможност за връзка към мрежата през 3G или WiFi.

Както отбелязват от Еngadget, това не е поредният щур прототип на таблет. Ardic представят като разработката си като алтернатива на сензорните интерактивни бели дъски (Smart Boards), а представители на компанията дори вече водят преговори с клиенти от сферата на образованието и бизнеса.

Водещи

Най-четени