Приложение на Microsoft се опитва да прикотка Android потребителите 24.11 | 15:11

Но не особено успешно. Поне за момента

От Ивайло Коралски

Вярно е, че Windows Phone (вече Windows 10 Mobile) не разполага с толкова много приложения, колкото се предлагат за Android или iOS. Това е и един от основните проблеми на Microsoft – защо даден потребител трябва да инвестира в новата Lumia 950, ако за въпросната не са налични любимите му приложения?

Microsoft определено не е доволен от подобно статукво и вероятно това е една от основите причини редмъндският гигант да разпространи AppComparison за Android. Програмата (духовен наследник на стария Switch за Windows Phone) се опитва да открие подобни на приложенията, които населяват Android телефона на съответния потребител. В случая говорим или за пълно съответствие на приложения (например Instagram с Instagram), или предлагане на най-близкото такова като концепция и изпълнение, налично за Windows 10 Mobile.

Дали потребителите обаче ще са доволни от избора на приложението е съвсем друг въпрос. AppComparison се справя адекватно, когато трябва да открие софтуер като Dropbox и Spotify, но е крайно неефикасно, когато трябва да намери алтернативи на приложенията на Google.

Например предлагането на UC Browser като алтернатива на Chrome. И още, колко потребители са готови да пренесат трупаното с години съдържание в Google Drive към OneDrive?

Нещо повече, AppComparison понякога не може да се справи с приложения, които са налични за Windows и Android. Например не може да открие подобна на Sonos програма, въпреки, че въпросната е налична и за Windows Mobile.

Разбира се, в много от случаите инструмента на Microsoft може да бъде полезен, но е добре да проверявате по два пъти това, което ви се предлага като алтернатива.

Водещи

Най-четени