Приложение превръща писането в налудничави 3D картини (ВИДЕО) 30.11 | 19:19

Арт експеримент, който за момента е и безплатен

От Ивайло Коралски

Лесно е да си представим къс изкуство в главите си, но да реализираме въпросния е съвсем друг въпрос. Особено ако става въпрос за човек, който не е особено артистична натура.

Така де, нямаше ли да е чудесно, ако можехме просто да опишем това, което е в главите ни и то да се реализира? Е, WordsEye се опитва да направи именно това. 

Уеб приложението в момента е в бета, а с негова помощ можете да опишете дадена сцена, използвайки натурален текст. Впоследствие WordsEye ще вземе написаното от вас, превръщайки го в код, от който ще се роди 3D визия.

Можете още да наименувате своя обект, да го опишете, използвайки фрази като мъглив, напрегнат и т.н. Можете да използвате и релативни понятия – като например позиция. Приложението е лесно да използване, но за момента резултатите обикновено са няколко идеи по-сюрреалистични, отколкото е необходимо. Просто вижте споделената снимка, на която плъх е яхнал котка, която пък е яхнала коледна крава.

Очаквано, за момента технологията е лимитирана на база моделите, които се поддържат от нея, както и речника, който разбира.

За да се превърне WordsEye в наистина практично приложение за масите, въпросното ще трябва да може да пресъздава почти всичко, което му "хвърли" потребителят.

Но дори и в моментната си фаза е интересно за тест забавление, което позволява безболезнен начин за раждане на визуален арт.

Ако искате да тествате бетата на WordsEye, ще трябва да се абонирате за нея в официалния ѝ сайт. За щастие в най-скоро време се планират версии за Android и iOS.

Видео демонстрация, следва: 

Водещи

Най-четени