Продажбите на PS Vita в световен мащаб достигат 1,2 милиона 29.02 | 12:21

Българската премиера на мобилната конзола ще се състои на 1-ви март

От Ивайло Коралски

Над 1,2 милиона мобилни конзоли PlayStation Vita са продадени в световен мащаб, съобщава Sony. 

Японският гигант допълва, че софтуерните продажби са надминали два милиона броя. Това включва както продажбите на физически копия, така и на продукти, разпространявани единствено по дигитален път.

PS Vita направи японската си премиера на 17 декември миналата година, като до този момент в Страната на изгряващото слънце са продадени 578 812 конзоли.

Американската премиера се състоя на 15 февруари, а официалният старт в Европа беше даден седмица по-късно.

Голяма част от продажбите – повече от 620 хиляди от общо 1,2 милиона, са направени през седмицата, последвала премиерата в различните региони.

"PS Vita е платформа, създадена с идеята да предостави ултимативното ентертейнмънт преживяване и сме много развълнувани, виждайки реакциите на потребителите и скоростта, с която се продава PS Vita", споделя босът на Sony Computer Entertainment Андрю Хаус. 

"Пазарът отговори категорично на запитването дали в рамките на днешното статукво има място за мобилна платформа, която е способна да предостави революционна комбинация от богати гейминг възможности и солидна социална функционалност”, продължава Хаус.

"За да запазим това темпо, поддържаме много близки отношения с всички големи външни компании производителни на развлекателен софтуер. Ние искаме да осигурим най-добрите игри и най-популярните франчайзи, които да бъдат на разположение на потребители на PS Vita и нашият софтуерен каталог за 2012 година разполага с продукти, насочени към всички видове потребители", завършва той.

PlayStation Vita е най-мощната мобилна платформа на пазара, предлагайки четириядрен централен процесор и видео чип, също съставен от четири ядра. Платформата разполага с убийствен 5-инчов OLED дисплей, 512 MB рам и 128 MB видео рам.

Българската премиера ще се състои утре (1 март).

Водещи

Най-четени