Първият потребителски VR e на пазара. Скачайте в нови светове 21.11 | 15:55

Колаборация между Facebook и Samsung на цена 100 долара

От Ивайло Коралски

Първата потребителска версия на шлем за виртуална реалност е вече по магазините. Samsung е първият голям играч, който пуска в продажба един от най-очакваните продукти за последните няколко години. Корейският гигант работи с Facebook и в частност Oculus, за реализирането на продукта. Името на "каската" е Gear VR, а цената, на която се продава въпросната в САЩ, е 100 долара.

Като минуси можем да отчетем ограничената съвместимост на VR-а. Последният ще работи само с най-новите смартфони на Samsung - Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge and Galaxy S6 Edge+.

От друга страна отзивите на първите потребители, опитали какво предоставя устройството за излъчване на виртуална реалност, са повече от положителни.

Софтуерът, с който работи каската на Samsung, е дело на Oculus, а видео услуги като Hulu вече обявиха съвместимост с новото устройство.

Каската се продава в множество американски магазини, включително и онлайн такива като Amazon и Best Buy.

Що се отнася до световната премиерата на Gear VR, говорителят на Oculus сподели, че съвсем скоро можем да очакваме анонс.

Припомняме, че по-качествените в чисто технически аспект каски на Sony (PlayStation VR), Facebook (Oculus Rift) и HTC (Vive) ще направят премиерите се в началото на 2016 година.

Подробен материал за виртуалната реалност, тук.

Водещи