Разочароващ старт за Facebook на борсата 19.05 | 08:02

Акциите на социалната мрежа имаха силни първи часове, но в края на деня записаха ръст от 23 цента

От iNews.bg

Дългоочакваното излизане на Facebook на борсата завърши малко разочароващо, отбелязват борсовите коментатори, цитирани от Boston Globe.

Първоначалната цена на акция на социалната мрежа беше 38 долара и в първите часове бързо набъбна до 45 долара за брой. По-късно обаче търговията се успокои и при затварянето на сесията книжата бяха с цена от 38,23 долара или поскъпване от едва 23 цента.

Предупрежденията са, че акциите дори могат и да паднат под нивото от 38 долара – просто от началото на май на фондовите пазари се наблюдава тенденция към разпродаване на книжата, която сваля цените на акциите.

Брокери коментират, че в първите часове наистина е имало голям интерес, но от страна на дребни играчи. "Моите клиенти с портфолиа от милиони не проявиха никакъв интерес", споделя финансовият съветник в Newton Сюзан Каплан.

Facebook повлече крак и във вчерашния ден спад записаха доста от компаниите, които са в сферата на социалните мрежи. Акциите на Zynga, позната с видео игрите си, част от които и много разпространени сред потребителите на Facebook, поевтиняха с 13% и затвориха сесията с цена от 7,16 долара.  

Groupon загуби 6,7% от пазарната си капитализация и акциите достигнаха цена от 11,58 долара, а книжата на бизнес ориентираната социална мрежа LinkedIn се търгуваха за 99,02 долара или спад от 5,6% спрямо предходната търговска сесия.

Водещи

Най-четени