Разрешиха на Hon Hai да купи контролния пакет от LCD-звеното на Sharp 25.06 | 15:40

ЕК прецени, че няма нарушение на конкуренцията

От Деляна Петкова

Тайванската електронна компания Hon Hai ще може да закупи контролния пакет от звеното за производство на LCD монитори на Sharp. Сделката беше одобрена от Европейската комисия.

 

В момента Sharp е едноличен собственик на компанията, произвеждаща LCD-панели. Обединението с тайванската компания ще има слабо влияние върху пазарите, показват анализите на регулаторния орган.

От ЕК допълват, че са направили проверка как сделката ще се отрази на пазарите за доставка на електронни части и услуги на производителите, както и на доставката на LCD телевизори на пазара. Единствено на пазара за доставка на електронни производствени услуги ще има някакво, макар и минимално, отражение на обединението, показват отчетите.

А именно – Hon Hai може да използва LCD-панелите на Sharp при доставянето на услуги за производители. Но пък от друга страна тайванската компания и сега получава тези части изключително от Sharp.

А и самото звено няма да стане изцяло собственост на Hon Hai и ще продължи да предлага самите панели и на други компании. Тайванската Hon Hai пък ще може да купува продукта и от други доставчици, допълват още от регулаторния орган.

По тази причина молбата за одобрение на сделката, която отправиха двете компании на 21 май, беше одобрена.

Водещи

Най-четени