Роклята, с която можете да платите всичко 28.10 | 19:11

Ок, почти всичко

От Ивайло Коралски

Един от първите партньори на MasterCard за новия проект на компанията е Адам Селман – любимият дизайнер на Риана, научаваме от The New York Times.

Инициативата на MasterCard се състои в способността потребителите да извършват мобилния плащания чрез почти всичко. Предвид работата на Адам Селман, в случая става въпрос за плащания чрез дрехи и модни аксесоари.

Вероятно ще прозвучи като бонус за мнозина, че аксесоарите за плащания действително ще бъдат дрехите, които обличаме, а не крайно алтернативни футуристични джаджи.

Например жените ще могат да плащат със своята рокля (на снимката), която съдържа чип за плащане с детайлите от кредитната карта на съответната дама.

Дизайнерът работи още върху портмоне и ръкавици, които също ще разполагат с чип, чрез който потребителите могат да плащат различни стоки.

Връзката към приложението за плащане, което се намира на телефона на потребителя, ще се осъществява посредством Bluetooth.

По думите на Шери Хаймънд от MasterCard, инициативата на компанията означава и да се използват "неща, които вече са част от нашия живот". В този ред на мисли дрехите определено попадат в подобна категория.

Първите модни аксесоари и дрехи, чрез които ще можем да плащаме, ще се появят на пазара през следващата година.

Водещи