Руските YotaPhone ще атакуват китайския пазар (ВИДЕО) 11.02 | 15:53

Продажбите на смартфоните ще започнат до края на март

От iNews.bg

Руската технологична компания Yota ще атакува китайския пазар. Производителят на смартфона с два дисплея YotaPhone сключи първата голяма сделка за износ във втората по големина икономика в света с местната фирма Potevio, съобщава "Ройтерс".

Компанията успя да привлече вниманието на потребителите през 2014 г. благодарение на своя "умен" телефон, който се отличава в морето от разнообразни устройства на пазара. Списание Forbes обяви YotaPhoneза "пробив в технологичната сфера" за миналата година.

Смартфонът дори беше промотиран от руския президент Владимир Путин, който подари такъв на китайския си колега Си Дзинпин по време на посещението си в Пекин през ноември 2014 г.

От Yota са се договорили с Potеvio за стартиране продажбите на последната версия наYotaPhone2 на територията на цял Китай до края на първото тримесечие на годината.

През изминалата година китайската компания е реализирала 36 млн. смартфона на пазара в азиатската страна и е направила печалба от 46 млрд. юана или 7,4 млрд. долара.

Водещи

Най-четени