С Google Glass и под душа 30.04 | 12:40

Дали очилата ще издържат на вода?

От Кремена Бедерева

Google официално обяви, че очилата Google Glass ще струват 1500 долара.

Шефът на компанията Ерик Шмид обаче заяви, че може да има някои места, където няма да е много подходящо да ползвате новите очила.

И веднага се намери ентусиаст, който да докаже това. Добре познатият в технологичните среди Робърт Скобъл установил, че едно такова място е душът.

"Мислите си, че се шегувах, когато казах, че никога няма да сваля очилата Google Glass", написа на страницата си в Google Робърт. Доказателство на думите му е документирано със снимка под душа.

Целта му е да покаже, че очилата са водоустойчиви и затова е накарал съпругата му да го снима, докато е в банята, обяснява пред ABC News Робърт. Той е бил убеден, че очилата ще се справят с водната струя, тъй като се е разхождал в дъждовната буря с тях.

"Просто си помислих, че темата ще е интересна за всички. Знаех си, че ще оцелеят под водата", споделя ентусиастът.

Въпреки че очилата са оцелели под водата, от Google не препоръчат употребата им във вода. "Не позволявайте на Glass устройството или батерията да влязат в контакт с течности. Течностите могат да влязат в електронни компоненти, което води до корозия", пишат от Google на своята страница Glass FAQ.

Явно Робърт е извадил голям късмет със своите очила, тъй като неговите Google Glass продължават да работят, сякаш нищо не се е случило. 

Водещи

Най-четени