С какво не трябва да бършете екрана на смартфона си? 09.07 | 15:45

Тук ви представяме списък с неща, които никога не трябва да се използват за изтриване на екрана на телефона ви, за да продължи да ви служи още дълго

От iNews.bg

Екраните на смартфоните са една от най-използваните, но и най-уязвимите части на устройствата. За да ги поддържат чисти, много потребители прибягват до различни методи за почистване, без да осъзнават, че някои от тях могат да бъдат вредни. Тук ви представяме списък с неща, които никога не трябва да се използват за изтриване на екрана на телефона ви, за да продължи да ви служи още дълго.

С какво не трябва да бършете екрана на смартфона си?

1. Алкохол

Въпреки че алкохолът е ефективен при почистване на екрана, той разрушава защитното покритие на устройството, което го прави по-податливо на повреда. Използването на алкохол за избърсване на екрана строго не се препоръчва.

2. Течност за почистване на стъкла

Екранът на смартфона е различен от обикновеното стъкло и прекомерната употреба на почистващ препарат за стъкло може да повреди повърхността му.

3. Домакински почистващи химикали

Всички продукти за почистване на дома, като тоалетни гелове или прахове за баня, са твърде агресивни за екраните на смартфони и могат да причинят сериозни щети.

4. Водороден прекис

Въпреки че има мощни почистващи свойства, водородният пероксид разрушава и защитното покритие на екрана, причинявайки по-бързото му замърсяване.

5. Оцет

Киселинният ефект на оцета може да причини необратими щети на екрана на смартфона, разрушавайки защитното покритие. Това бързо ще извади от строя телефона ви.

6. Дънки и хартиени кърпи

Грубата тъкан от дънки или хартиени кърпи може да надраска екрана, намалявайки яснотата на екрана и разваляйки външния вид на устройството.

Как можете да изтриете екрана на смартфона си?

За да почистите правилно екрана на телефона си, без да го повредите, използвайте следните безопасни продукти:

· Дестилирана вода

· Спрейове за електронни джаджи

Нанесете тези течности върху специални кърпички за монитори, микрофибърни кърпи или кърпи за дисплеи без мъх. Избягвайте използването на груби материали и силни химикали, за да поддържате екрана на вашия смартфон в перфектно състояние за години напред, пише actualno.com.

Водещи

Най-четени