Сайт събира идеи на британците за намаляване на бюрокрацията 15.04 | 18:04

Сред предложенията е въвеждане на метричната система, паралелно с британските мерки

От iNews.bg

Британското правителство отново се обърна към гражданите за идеи, които да доведат до намаляване на бюрокрацията. Администрацията създаде нов уеб сайт, на който се събират предложения в тази насока.

Само за седмица в страницата са пуснати над 6 хил. идеи и предложения за облекчаване на живота на хората и бизнеса, разказват от Министерството на бизнеса и иновациите в страната.

Като начало – до 5 май, на сайта се събират мнения, насочени приоритетно за сектора търговия на дребно. Идеите на британците са разнообразни – от търговията в неделя до сигурността на колелата. Властите обаче искат да чуят предложения, които действително ще намалят бюрокрацията.

"Разкажете ни за тези правила и закони, които действително ви губят времето и парите или ни изпратете предложения за промени, които ще направят живота ви – на вас или на вашите клиенти, по-добър", призовават те.

Сред предложенията на британците в първата седмица от функционирането на сайта са например използване на метричната система, паралелно с британските мерки за стоките, както и разрешения малките производители на яйца да могат да ги продават без печати, поставяни от скъпи машини.

След като допитването за търговията приключи, наред ще бъде сектора храни и напитки, допълват от министерството.

Водещи

Най-четени