Светът, когато интернет го нямаше 16.07 | 16:25

Влезте в машината на времето и си припомнете миналото

От Лазар Тодоров

Спомняте ли си кога за последно сте използвали стационарен телефон и пощенски плик? А какво ще кажете за хартиена пътна карта и албум със снимки, който не е във файл? Ако отговорът ви е "Не", то тогава имате нужда от машината на времето.

Интернет коренно промени живота ни. Днес до толкова сме изоставили някои неща, които са били ежедневие в миналото ни, че дори сме забравили как изглеждат. А що се отнася до децата, те пък може и съвсем да не знаят за какво говорим.

Все пак ви предлагаме да се качите с нас в машината на времето и да надникнете в близкото минало. Вижте някои от нещата, които правихме, когато интернет не бе още измислен.

1. Видеокасетки - вземахме ги от видеотеки, внимавахме дали са превъртени. Ние на свой ред превъртахме, за да ги върнем без глоба. Видеотеките бяха идеални места за свалки. Къде са сега? В интернет.

2. Успявахме да разберем къде ще е купонът в петък без събития във Facebook, без покани за приятелство и т.н. Най-много да ни се наложеше да използваме домашния телефон, и то ако дуплексът не говори от часове.

3. Познавахме родителите на нашите приятели - отново заради домашния телефон. Почти винаги, когато го ползвахме, слушалката се вдигаше от майката или бащата на приятеля, с когото искаме да се свържем. И то човек, като говори с някого толкова често, нормално е да го опознае.

Още, в Div.bg.

Водещи

Най-четени