Сензационно! Ново доказателство за живот на Червената планета 07.03 | 15:30

Учени откриха, че влажността на Марс е много по-голяма, отколкото са мислели

От iNews.bg

Отдавна се говори за живот на Марс, но учените намериха много по-сериозни доказателства относно тази хипотеза. Ново изследване показва, че влажността на Червената планета е много по-голяма, отколкото се смяташе досега, пише Independent.

За целите на проучването била създадена симулация на марсиански метеорити. Така се стигнало до откритията, които променят изцяло вижданията на специалистите за древната история на съседната планета. Досега се смяташе, че в миналото на тази планета повърхността била доста по-различна и суха заради специален минерал в метеорит от Марс.

Към днешна дата вече специалистите подозират, че на повърхността на Червената планета може да е имало повече вода, отколкото предполагаха досега. Всяко откриване на следи от вода, която е една от основните предпоставки за възникването на живот, увеличава шансовете планетата да е била обитавана от живи организми. Освен това откритото вещество помага за образуването на фосфор – друг важен елемент от живота на Земята, а я вероятно и на Марс.

Водещи

Най-четени