Сензор на Apple слуша шума на кръвта ни 17.02 | 13:30

Джаджата ще улавя първите признаци на наближаващ инфаркт

От Георги Георгиев

Щатският гигант Apple изглежда сериозно се опитва да пробие в областта на технологиите на за медицинска диагностика, вградени в потребителски продукти.

Поредният слух от серията е че, екип на Apple работи върху създаването на сензор от нов клас, способен да улови признаците на наближаващ сърдечен удар. За това съобщават от щатския вестник San Francisco Chronicle.

Проектът е ръководен от специалиста по аудиотехнологии Томлисън Холман. Въпросният е фокусирал усилията си върху създаването на сензор, който улавя и анализира на звуците, които кръвта предизвиква, докато пътува през артериите.

Ако тази информация е вярна, то това би означавало, че бъдещият сензор най-вероятно ще трябва да се носи върху човешкото тяло, коментират от Mashable. Според тях слухът за новия сензор е в синхрон със спекулациите, носещи се около бъдещия смарт часовник iWatch.

Информацията на Chronicle идва и в светлината на новината от миналата седмица, че Apple са наели медицинския специалист Марчело Малини Ламего. Публикуван през януари доклад пък твърдеше, че Apple работят върху нови медицински приложение за операционната система iOS.

Водещи

Най-четени