Смарт-приложение ще улеснява интернет достъпа в България 31.01 | 17:23

Free Internet ще помага на потребителите да откриват най-близките свободни Wi-Fi зони

От Георги Георгиев

Ново приложение за смартфони, улеснява намирането на зони за свободен достъп до интернет в рамките на страната. Разработено рамките на стартиралата през октомври инициатива 2011 г. "Освободи интернет”, приложението Free Internet бе представено официално днес (31 декември), съобщават от пресцентъра на Vivacom.

Приложението Free Internet е достъпно под мобилните платформи Android и iOS. То ще помага на потребителите да локализират най-близките до тях свободни Wi-Fi зони и ги ориентира как да стигнат до тях.

Паралелно с това приложението позволява добавянето и на нови хотспотове от страна на потребителите, като целта е да се съберат всички свободни точки за достъп до интернет в рамките на странта на едно място.

Сред основните предимства на Free Internet е, че то няма нужда от наличие на интернет - базата данни със свободни Wi-Fi точки се актуализира при връзка с мрежата, но при липса на такава, показва кои са трите най-близки хотспота до потребителя.

Приложението е свързано със сайта на инициативата www.osvobodiinternet.com, така че всяка промяна се отразява и на двете платформи.

През 2012 г. приоритет на проекта "Освободи интернет" ще бъде включването на всички общини в България, които активно да съдействат за предоставянето на свободен интернет достъп, следвайки стратегията Европа 2020.

Европейските програми дават възможност да се печелят проекти, които отпускат средства на местните администрации, за създаването и изграждането на мрежи за интернет достъп, който те могат да превърнат в безплатни интернет точки на ключови места в съответните общини.

Водещи

Най-четени