Смартфони под Windows 8 се рестартират внезапно 20.11 | 15:27

Забелязани са и други проблеми - "замръзване" на екрана на телефона

От Кремена Бедерева

От внезапно рестартиране на смартфони, с мобилна версия на Windows 8, се оплакаха потребители. Из интернет форумите циркулират най-различни съобщения на притежатели на "умните" телефони, които се жалват.

Собственици на HTC 8X и Nokia Lumia 920 са забелязали, че устройството се рестартира веднъж на ден или дори по-често, други споделят, че този проблем се наблюдава няколко пъти само в рамките на час.

Някои собственици на Lumia 920, са забелязали и други проблеми - "замръзване" на екрана, като от това състояние смартфонът може да бъде изваден само с принудително рестартиране.

Друг проблем се оказва и краткият живот на батерията при този модел, пише още The Verge.

В понеделник вечерта представители на Microsoft официално потвърдиха информацията за проблема.
Софтуерният гигант не бързаше да дава, каквито и да е коментари, докато не открие причината за създалия се проблем около новата операционна система.

"В момента провеждаме разследване на съобщенията за подобни инциденти", се казва в съобщение на компанията пред CNET. Очевидно е, че получилата се ситуация не е била добра новина за американската корпорация.

На нас ни остава само да чакаме резултатите от "разследването", което ще проведе софтуерният гигант по възникналия проблем. Предполага се, че причината за рестартирането на телефоните ще стане ясна съвсем скоро.

Операционната система Windows Phone 8 се появи официално на 29 октомври през тази година. Смартфони с подобна система имат компаниите HTC, Nokia и Samsung.

Водещи

Най-четени