Смартфоните с най-голям дисплей и малко тяло (СНИМКА) 25.05 | 14:25

Както и тези с алтернативни пропорции

От Ивайло Коралски

Ако търсите смартфон с възможно най-голям дисплей, съответно и компактно тяло, то споделената в този текст таблица ще ви бъде повече от полезна.

Към днешна дата големите смартфони обикновено идват в тела, съставени от 5,5 инчов дисплей (стартират от 5,2 инча). Някои дори и с по-големи като размер дисплеи, минаващи към класа на фаблетите. 

Тоест компактността на останалата част на тялото на всеки един голям смартфон се превръща в изключително важен елемент.

Споделената таблица е дело на датския уебсайт Mobilsiden и показва 30 модерни смартфона от висок клас, работещи под най-популярните операционни системи Android, iOS и Windows Phone.

Въпросната илюстрира външния вид и пропорциите на 30-те смартфона и по-важното – разликите между модели с едни и същи като големина дисплеи и техния общ размер. Например 5,5 инчовите LG G4 и iPhone 6 Plus.

1509688

Смартфоните, които са почти изцяло ‚съставени от дисплей‘, са тези на Sharp – двете им генерации Sharp Aquos Crystal изглеждат като устройства от научно фантастичен филм, с минимални разширения около дисплея и нулева допълнителна горна част. За съжаление заради липсата на последната, предната им камера е поставена най-долу и често пъти може да бъде закрита от ръцете на ползвателя.

От телефоните с най-голямо тяло (спрямо големината на дисплея), можем да отбележим имената на One M9 на HTC (най-вече заради BoomSound колоните), iPhone 6 и iPhone 5S.

Водещи

Най-четени