Статистиката на това какво става в нета във всяка една минута е трудно осмисляема (ГРАФИКИ) 04.10 | 18:30

Всеки 60 секунди в WhatsApp се изпращат 41 666 667 съобщения

От iNews.bg

Невъобразимо количество дигитална активност има в интернет всяка минута през 2020 г. Тази продължаваща експлозия от информация е резултат на 4.5 млрд. потребители в мрежата – число, което в идните години ще продължи да се увеличава с главозамайващи темпове, сочат проучвания.

За сравнително краткото си съществуване интернетът действаше и продължава да действа като катализатор както за възхода, така и за падението на много компании и платформи. Поглеждайки информацията за това кои брандове са се появявали в  същата статистика, публикувана регулярно всяка година от 2012 г. насам от Domo (https://www.domo.com/learn/data-never-sleeps-8), можем да направим изводи за това кои са активните сегменти на технологичния пазар в мрежата, както и да направим прогноза за тези, които ще продължат да са на върха на "хранителната верига”.

През годините платформи като Tumblr, Flickr и FourSquare показаха, че могат да се развият, но постепенно изпаднаха от статстиките. Междувременно гигантите като Google, Amazon и Facebook не са спирали да са в топ 3 на посещаемост в интернет и стъпка по стъпка се превърнаха в едни от най-големите компании в света.

Какво е новото?

Без особени изненади и през 2020 г. пейзажът в интернет е различен. Ето някои от акцентите.

Онлайн транзакции

Близо $240 000 USD се прехвърлят всяка минута в само една от платформите – Venmo.

Е-търговия

Дори преди пандемията да затвори магазините, онлайн търговията беше индустрия във възход. Сега изчисленията сочат, че $1 000 000 USD се харчат всяка минута. Amazon пък изпраща впечатляващите 6659 пакета всяка минута, за да удържи на търсенето от страна на потребителите.

Инструменти за колаборация

В среда, доминирана от работещи от вкъщи служители, инструменти като Zoom и Microsoft Teams държат съответно 208 333 и 52 083 потребители ежеминутно.

Какво предстои?

Изглежда лесно да забравим, че човечеството още е прохождащия си период, когато става въпрос за интернет. Но в тази кратка времева рамка той се определено допринесе за това, че спокойно може да кажем, че живеем в интересни времена.

Ако последното десетилетие ни послужи за отправна точка, с която да правим прогнози за бъдещето, то със сигурност можем да очакваме засилваща се конкуренция и надпревара между различните технологични компании.

Всичко сочи към това, че активността в интернет ще става все по-голяма, ако не заради 5G и свързаните с него технологии, то може би заради факта, че все повече и повече хора получават достъп до мрежата.

Водещи

Най-четени