Страница във Facebook като бюро "Намерени вещи" след торнадото 30.04 | 11:38

Страницата помага на пострадалите от бурите и торнадото в САЩ

От Елена Кирилова

Група във Facebook създаде страница, която да помогне на жертвите от торнадото в САЩ да намерят документи и други лични вещи, издухани от бурята, съобщава CNN.

Страницата се казва "Снимки и документи, открити след торнадото на 27 април 2011".

Тя позволява качването на снимки на различни неща, които са открити сред развалините. Потребителите на страницата трябва да оставят имейл адрес, така че заснетите вещи по-лесно да намерят отново своите собственици.

Страницата е създадена в сряда вечерта след торнадото. До петък, 29 април, тя събира повече от 50 000 почитатели. За същия период са качени повече от 600 снимки на открити вещи, включително документи за ипотека и снимка на бебе, направена с ултразвук.

Посланието на страницата гласи: "Моля, поставете снимки на вещи, които сте открили сред отломките след торнадото от 27 април 2011 г. Моля, оставете кратко описание на нещата и как някой може да ви намери, ако познае снимките или вещите си".

Лиспващите предмети са издухани от бурите, които преминаха през Алабама и други югоизточни щати късно в сряда и рано в четвъртък. Според световните медии към настоящия момент жертвите са 231. Опустошени са цели градове и квартали.

Създателката на групата Пати Бълиън съобщи, че вече 13 документа са били идентифицирани и изпратени на техните собственици.

Водещи

Най-четени