Странните неща, от които се оплакват служителите на Google 07.11 | 11:55

Ето защо всеки желае да работи за огромната корпорация

От Ивайло Коралски

Човек, виждайки дори само офиса на Google, започва да си мечтае един ден да заработи за една от най-големите и влиятелни компании в световен мащаб. 

Съвсем очаквано обаче се оказва, че не всички от хилядите служители на Google са получили рая на земята, постъпвайки на работа там. Поне от това, което настоящи и бивши разработчици споделят в социалната медия Quora за опита си в "голямото G".

В следващите редове ще имате честта да прочетете някои от най-фрапиращите цитати:

1. Всеки е прекрасен, затова те могат да наемат най-добрите хора, за да вършат дори най-обикновената работа.

"За мнозина най-лошата част от това да работиш в Google е, че те са прекалено квалифицирани за работата си. Google имат много висока летва за наемане, дължаща се на силата на бранда, заплащането и облагите, както и много позитивната работна култура. В резултат те наемат най-блестящите кандидати дори за най-ниски позиции."

2. Шефовете на Google изпъкват толкова много, че за тях се носят вицове сред служителите.

Един от тях признава: "...навремето разправях на колегите следната шега: Лари и Сергей излизат в открито море с яхтите си, връзват ги заедно, сядат на луксозните си шезлонги, всеки в своята яхта. Пушат пури, пият скоч и разглеждат снимки на служители, давайки им коментари като "този беше генерален мениджър в мултинационална компания, има бизнес магистратура в Харвард, а сега отговаря на запитвания в Orkut (социална мрежа на Google)".

Вицът предизвиквал винаги смях, тъй като служителите смятат, че всичко освен историята за уискито и пурите (Лари и Сергей са въздържатели), е възможно.

3. Google вече не е стартъп. Той е една много, много голяма корпорация.

"Google вече не бе стартъп среда по времето, когато напуснах. В него властваше характерната за голяма компания офис политика. Бе лесно да се издигнете, ако работехте по правилните проекти и представяте работата си по правилния начин."

Още, в Econ.bg.

Водещи

Най-четени