Със 7% намаляват приходите на технологичната индустрия 25.06 | 16:57

Печалбите на бизнеса намаляват, работните места се увеличават

От Ралица Стоянова

Със 7% са намалели приходите на технологичната индустрия у нас през миналата година спрямо 2010 г. Спад се очертава за трета поредна фискална година. Това показват данните на изследването на агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. 

То е проведено на база публикуваните баланси на 150 технологични компании с общ приход, формиращ над 60% от приходите в индустрията, състояща се от 10 сектора в областта на информационните и комуникационни технологии - 2 експортно ориентирани и 8 на вътрешения пазар.

Драматично е положението при печалбата на бизнеса. Много вероятно е 2011 г. да запише 12-годишен рекорд в това отношение. Добрата новина е при работните места. За 2011 година, предварителните данни на CBN сочат, че те са нараснали снад 15%, което прави технологичната индустрия една от малкото индустрии в страната дърпаща пазара на труда нагоре.

Резултатите от изследването са част от информационния продукт на агенцията "CBN_Top_100_ Bulgaria 2012", който е стартиран през април и ще бъде завършен октомври 2012.

 

Водещи

Най-четени