Телевизор мори комари 13.06 | 07:59

Серията е разработена за Индия, където насекомите разнасят страшни болести

От iNews.bg

LG обяви нова линия телевизори Mosquito Away, които наред с основното си предназначение предлагат и защита от комари. Серията е разработена специално за пазара в Индия, където може да помогне в борбата срещу маларията, причинявана именно от комарите, съобщи CNET. Всички модели LG Mosquito Away имат специален ултразвуков излъчвател, който генерира неприятни за комарите и същевременно неуловими от човешкото ухо сигнали.

Подобно нововъведение ще пази комарите далеч от домовете на потребителите и така ще намалеят заразите с малария. Най-достъпният модел в серията LG Mosquito Away има диагонал 32 инча и струва приблизително 400 долара. В горния край на ценовата скала е 43-инчов телевизор за 710 долара. Останалите параметри не се съобщават. Проучване на LG за пазара в Индия разкрива, че в страната няма нито едно устройство, подобно на телевизорите Mosquito Away, въпреки нарастващия проблем с комарите.

 

Компанията твърди, че новите й телевизори не излъчват вредни за човека или животните сигнали и не използват химически репеленти. Статистиката сочи, че комарите са истинско бедствие в Индия. През миналата година само в столицата Ню Делхи са регистрирани над 10 хил. случая на инфекции с тропическа треска, която също се разпространява от комарите. Властите в Индия нямат ефективен вариант за борба с насекомите.

Водещи