Тийнейджърите ще сърфират още по-свободно във Facebook 17.10 | 15:52

Ще могат да приемат последователи

От Лазар Тодоров

Facebook започва да дава възможност на тийнейджърите да изразяват публично мнението си на платформата, пише изданието Mashable.

За първи път социалната мрежа позволи на потребители на възраст между 13 и 17 да публикуват постове, които да са публично видими, както и да приемат последователи на профилите си.

Досега потребителите на Facebook под 18 г. можеха единствено да споделят съдържание с приятелите си, както и с приятелите на своите приятели. Сега вече те могат да правят публикациите си видими за всички други потребители на социалната мрежа.

Другата промяна, позволяваща на тийнейджърите да приемат последователи, също ще трябва да бъде активирана ръчно. Нововъведението вече е активно и няма да засегне наличните публикации от потребители под 18-годишна възраст. Това обаче може да се промени след ръчна настройка.

Facebook далеч не е първата социална мрежа, която позволява на младите си потребители да публикуват видимо за всички съдържание. Това отдавна е факт в други платформи, в това число и Twitter.

Вижте как тийнейджърите могат да приемат последователи в Econ.bg

Най-четени