Тим Кук разкритикува Surface Book на Microsoft 12.11 | 12:35

Според Apple няма място на пазара за подобен вид хибрид

От Ивайло Коралски

Освен анонса за разширяването на Apple в Ирландия, CEO-то на Apple Тим Кук отдели и време да сподели няколко думи за наскоро анонсирания хибриден лаптоп на Microsoft Surface Book.

"Говорим за продукт, който се опитва по твърде краен начин да извършва твърде много неща", споделя босът на Apple пред ирландския Independent.

"Опитва се едновременно да бъде таблет и лаптоп, но всъщност не успява да бъде достатъчно адекватно устройство в което и да е от двете направления. В случая говорим за своего рода нискоквалифициран персонал."

Истината е, че ревютата на критиците, тествали Surface Book, са повече от позитивни. Нещо повече, мнозинството от тях го наричат най-добрия хибриден лаптоп на пазара.

Коментарите на Кук са още по-странни, предвид факта, че на пазара съвсем скоро ще се появи iPad Pro. Хибридно устройство, което всъщност е вдъхновено от оригиналния хибриден таблет на Microsoft Surface.

Разбира се, най-голямата разлика, е, че iPad Pro работи под iOS, а не OS X. Най-вероятно на Тим Кук не му харесва идеята на Microsoft да унифицира десктоп и мобилните интерфейси в една единствена платформа.

Според шефа на маркетинга на Apple Фил Шилер, няма много голяма пазарна ниша за истински хибриден таблет. Въпреки че iPad Pro прилича много на Surface, Apple го прокламира като таблетно устройство.

За Apple клавиатурата и стилуса на iPad Pro са просто допълнения, а не съществена част от продукта. Клавиатурата се предлага с всяка една ревизия на Surface.

Водещи

Най-четени