Това е новото Xperia Z5 семейство (ВИДЕО) 31.08 | 15:59

В интернет изтекоха кадри, които разкриват релевантна информация за новите смартфони от висок клас

От Ивайло Коралски

Значително количество информация, свързана с новата серия от висок клас на Sony, Xperia Z5, изтече благодарение на френско видео, което най-вероятно е трябвало да се появи онлайн с официалния анонс на Xperia Z5, Xperia Z5 Compact и Xperia Z5 Premium. Въпросното видео, дело на Clubic.com, можете да гледате в края на настоящия текст.

От кадрите разбираме, че Sony подготвя споменатите по-горе три модела Z5. Единият цвят, в който ще е предлага Xperia Z5 Premium, ще бъде златен. Камерата на трите устройства ще бъде 23-мегапикселова и ще разчита на нов сензор, който ще предостави увеличение 5х без видима загуба на качество. Новата камера на Z5 ще предостави и най-бързия автофокус на пазара при 30 милисекунди (този на Xperia M5 е 250 милисекунди). Sony е оптимизирала софтуера за снимане, който трябва да предостави значително по-добри алгоритми (старите Xperia-и не се славеха с особено качествени софтуерни алгоритми). Най-често използваният режим, Superior Auto, вече ще позволява на потребителите да избират резолюцията на своите снимки – 8 и 20 мегапиксела за снимки във формат 16х9 и 23 мегапиксела при формат 4х3.

Новата дизайн философия на Z5 ще предложи Xperia логото и върху алуминиевата рамка на смартфоните. Omnibalance визията а Z серията е запазена, като Z5 смартфоните продължават да изглеждат действително като устройства от най-висок клас.

Z5 серията ще бъде първата от Sony, която ще разполага и със сензор за пръстови отпечатъци.

Телефоните ще включват отворен microUSB порт, но ще продължат да бъдат прахо и водоустойчиви (IP68 сетрификат). Sony обещава живот на батерията до два дни за всички Z5 модели. Включително и за Xperia Z5 Premium с неговия 5,5 инчов дисплей при резолюция 4K.

Повече, след предстоящата след два дни IFA2015 конференция на Sony.

Видео, следва:

Най-четени