Това ли е бъдещето на десктоп машините, работещи под Windows 10? 26.10 | 17:35

Или поне адекватна алтернатива на tower PC-тата?

От Ивайло Коралски

Истината е, че на пазара вече се предлагат няколко Windows базирани стика (на Intel и Acer), чиято основна цел е да предложат алтернатива на стандартните персонални компютри (tower PC-та и лаптопи). Всеки Windows стик до този момент обаче беше силно ограничен – потребителите задължително трябва включват устройството в електрическата мрежа.

InFocus (производител на проектори) обаче предлага любопитна поне на хартия алтернатива. Става въпрос за новото Kangaroo PC, което ще работи с презареждаща се батерия, десктоп версия на Windows 10 и е с размерите на смартфон.

В общи линии потребителите ще могат да изкарат устройството от своя джоб, да го свържат към всякакви типове дисплеи и да започнат да го използват. Батерията според InFocus ще издържа до четири часа без необходимост от зареждане.

Нещо повече, Kangaroo PC може да бъде свързан към iPad, а InFocus ще предлага и допълнителен док станция (част от комплекта), която ще съдържа HDMI и два USB порта. Компанията обещава допълнителни подобрения на свързаността в бъдеще.

Очаквано, системата не е от най-мощните – става въпрос за нисък модел лаптоп, разполагащ с Atom x5 процесор, 2 гигабайта рам памет и 32 гигабайта такава за съхранение на данни.

Цената на Kangaroo PC обаче е само 99 долара и вече може да се поръча. Ако не работите с тежки 3D приложения или обработвате купища HD видео, то предложението на InFocus определено може да ви бъде от полза.

Водещи

Най-четени