Това ли е семейният пръстен на щастието? 14.08 | 19:59

Едва ли...

От Ивайло Коралски

Независимо че Apple, Olio и Opening Ceremony вече използват висококачествени материали при производството на смарт часовници, останалите уеръбъл устройства до момента не получаваха подобно отношение.

Omate и френската модна къща Emanuel Ungaro обаче променят моментното статукво с Ungaro – пръстен, който може да приема известия и струва между 500 и 2000 долара.

Защо подобни цени? На първо място произведеният в Италия пръстен е имплантиран с 18-каратово злато или сребро. Предлагат се и пет опции за добавяне на скъпоценен камък – син топаз, ,млечно стъкло, оникс, сапфир и рубин.

Що се отнася до "умната" част, пръстенът се свързва към смартфон – първо iOS (Android през 2016) – чрез Bluetooth LE и вибрира само при получаване на обаждане или текстово съобщение от вашата любима/любим. Предлага се възможност да добавите и алтернативни контактни на вашите най-близки. Малката батерия, внедрена в пръстена, издържа до пет дни без зареждане.

Истината е, че това не е първият опит за "смарт" пръстен на пазара. Лятната колекция на Ringly вече се предлага за закупуване, а цените ѝ варират между 195 и 260 долар. Разбира се, материалите не са със същото качество, но предложението на Ringly предлага и LED осветление.

Подходът на Ungaro е по-простичък, но една идея по-стилизиран и няколко идеи по-скъп. Премиерата на тук представения пръстен ще се състои през ноември.

Най-четени