Турски холдинг ще строи завод за автомобилни фарове в община Попово 26.07 | 11:57

Фирмата е купила сградата на бившето училище в с. Медовина

От Елена Кирилова

Турски холдинг ще инвестира в изграждането на завод за производство на фарове, мигачи и аксесоари за различни марки автомобили в община Попово.

Заводът ще бъде базиран в града и в с. Медовина, става ясно от официалния сайт на общината.

Преговорите с представителите на холдинга, изнесъл производството си в Русия и още 25 страни по света, се водят още от миналата година.

След сключването на споразумението фирмата е купила сградата на бившето училище в селото. В момента се правят договорките за имот с площ от 22 дка за халета в самото Попово.

Междувремнно вече тече процедурата по съгласуването на инвестиционните намерения с местните институции. Все още се изяснява и броят на работните места и размера на инвестицията, но се очаква тя да бъде реализирана през 2013 г.

"Производството е изключително модерно и мащабно. Оказа се, че производителите на автомобили се ангажират с производство на резервни части за пуснатия модел само за период до 5 г. Оттам нататък фирмата, която идва при нас, поема задоволяването на потребностите на клиенти по целия свят на всякакви марки и модели", разкри кметът на общината Людмил Веселинов..

Холдингът е базиран на 70 км. от Истанбул, а заводът в Попово ще е първият им у нас.

Водещи

Най-четени