Търг за четвърти мобилен оператор не е обявен 04.10 | 12:22

КРС уточни, че става въпрос не за нов GSM оператор, а за разрешение за ползване на радиочестотен спектър

От Георги Георгиев

Търг за четвърти мобилен оператор не е обявен. Това съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), с което опровергаха публикациите от предишните дни за обявен търг за четвърти мобилен оператор, предаде Агенция "Фокус".

В случая не става въпрос за "нов GSM оператор”, имайки предвид, че GSM мрежата е от второ поколение (2G) в обхвати 900 MHz и 1800 MHz, а за използване на радиочестотния спектър в обхват 2 GHz, който е предназначен единствено за UMTS мрежи, като част от широколентовите технологии трето поколение (3G).

iNews припомня, че началната тръжна цена в този търг е 49,5 млн. лв., а депозитът за участие - 2 млн. лева. Цената на комплекта тръжни книжа е 4 000 лева, като те могат да се купят след обнародване на решението в "Държавен вестник", в срок до 21 октомври.

Заявления за участие в търга ще могат да се подават до 17 часа на 14 ноември. Търгът ще се проведе на 7 декември в сградата на Комисията за регулиране на съобщенията в София.

Победителят от търга ще получи национално покритие при използване на индивидуално определен ограничен ресурс в радиочестотния спектър – 2 х 15 MHz (FDD) в обхват 2 Ghz, допълват от регулатора.

Водещи

Най-четени