Търсачката Bing ще следи Дядо Коледа тази година 19.12 | 14:01

Bing е официалният тракер на НОРАД, макар че Google също ще се включват на Бъдни вечер

От Георги Георгиев

И тази година милиони деца отново ще "проследят" пътя на Дядо Коледа през системата за противовъздушна отбрана на САЩ – НОРАД. През последните години щатските военни включиха в традицията и търсачката на Google, която бе официалният инструмент за проследяване на шейната на Добрия старец. Изглежда обаче, че тази година нещата ще се променят.

Ако искате да проследите официалния път на Дядо Коледа, вече ще трябва да се обърнете към конкурентната търсачка Bing на Microsoft, съобщават от техно-сайта Slahs Gear. Компанията на Бил Гейтс е подписала официално договор с военните, но това не означава, че Google ще се откажат от традиционната си вече услуга.

От интернет гиганта заявиха, че неговите инженери, работещи върху Google Maps, са създали нов маршрутен алгоритъм, с който да опишат пътя на шейната с елените в коледната нощ. Проследяването ще стане достъпно от 2 часа сутринта Тихоокеанско стандартно време на Бъдни вечер. От търсачката дори са предвидили няколко нови функции, които да направят проследяването по-лесно.

Така например Google са пуснали екстеншън на Chrome и ново приложение под Android, което ще улесни проследяването през смартфони и таблети. През тях дори ще получавате ъпдейти къде точно се намира Дядо Коледа в даден момент.

Водещи

Най-четени