Умният часовник, който издържа до 30 дни без зареждане 23.03 | 09:01

Зад разработката му стои северната ни съседка

От Ивайло Коралски

Ако често споменаваната критика, свързана с ниския живот на батериите на смарт часовниците е основната, която ви е отказала от идеята да притежавате такъв, е добре да следите проекта на Vector. Последната е компания, създадена през 2013 година и базирана в Букурещ, Румъния.

В рамките на швейцарското шоу Baselworld, Vector обяви, че работи върху нова линия аналогови умни часовници. Най-отличаващата характеристика? Операционна система, която гълта ужасно ниско количество енергия, позволяващо на батерията на часовниците да издържа до 30 дни. Или грубо казано около десет пъти повече, отколкото Apple Watch в стентбай режим.

Часовниците не разполагат с реагиращ на допир дисплей, а целият контрол се извършва посредством физически бутони. Дисплеят е дигитален, но монохромен. Тялото на часовниците е изготвено от неръждаема стомана, докато верижката може да бъде с метален завършек, кожена или от гума. В общи линии дизайнът е опростен, но елегантен – напомня на часовниците, които използваме през последните петдесет години. Двата модела часовници ще бъдат водоустойчиви, като от Vector твърдят, че дълбочината, на която могат да бъдат използвани, са впечатляващите 50 метра.

Разбира се, продължителният живот на батерията все още поставя много въпросителни около възможностите на двата модела извън основната им функционалност, а именно – да показват точен час.

Часовниците на Vector ще направят премиерата си през лятото. Цената им стартира от 199 щатски долара.   

Водещи

Най-четени