Успява ли да привлича потребители Apple Music? На какво ниво е Spotify? 06.08 | 15:01

Първата статистика вече е налична

От Ивайло Коралски

Над 11 милион души към днешна дата използват Apple Music, шест седмици след старта на услугата.

"Развълнувани от постигнатите до момента резултати", споделя Еди Кут от Apple пред USA Today.

Услугата е на ниво безплатно изпробване до септември, така че все още никой реално не е платил и стотинка на Apple. Според компанията общите числа са още повече, защото 2 милиона потребители са избрали семейния план, който позволява до шест души да слушат едновременно музика.

И все пак, много ли са 11 милиона "безплатни" абоната?

Всеки, който е ъпдейтнал своя iPhone или iPad до iOS 8.4, така или иначе се е включил към безплатния период на ползване. Няма никаква яснота и колко от 11-те милиона потребители ще започнат да плащат за услугата, когато безплатният период изтече.

За протокола, Spotify успя да достигне 20 милиона платени потребители след едва шест години и половина. Общата бройка на активни потребители на най-популярната музикална услуга към днешна дата е 75 милиона. Трябва да допълним също, че половината от тях Spotify успя да привлече в рамките на последната една година.

По нeпотвърдени слухове, Apple гони 100 милиона платени потребители, което е с два пъти повече, отколкото потребителите, които си плащат за абсолютно всички алтернативни музикални услуги взети заедно.

"Знаем, че някои потребители срещат трудности, а ние мразим да разочароваме нашите клиенти и затова пускаме ъпдейти възможно най-бързо, с идеята да поправим проблемите.", допълва Еди Кут.

След края на безплатния период Apple планира мащабна рекламна кампания.  

В същото интервю човекът на Apple допълва, че през юли App Store е отбелязал рекордно движение с осъществени 1,7 милиарда транзакции.

Водещи

Най-четени