Учени: Щастливите деца седят пред компютъра до час на ден 24.01 | 17:32

Пристрастените геймъри дори сами се определят като нещастни, сочи изследване

От iNews.bg

Учени от университета в Сан Диего, Калифорния, установиха, че подрастващите, които прекарват пред мониторите до един час на ден, изпитват по-голямо удевлетворение от живота, отколкото връстниците им, зависими от компютрите. Изследването е публикувано в списанието на Американската асоциация за психология Emotion, предаде БГНЕС.

Специалистите проучили базите с данни за психичното здраве на милион американци на възраст до 18 години като обърнали внимание на социалното им поведение и навици. Изяснило се, че пристрастените геймъри, любителите на телевизионни програми и социални мрежи, които седят пред екраните по няколко часа на ден, определят себе си по-често като нещастни. Подчертава се, че този фактор силно намалява равнището на удовлетворение от живота.

Въпреки, че изследването не показва причинно-следствената връзка, няколко други труда показват, че активният потребител на социалните мрежи се оказва по-малко щастлив, при това нещастният човек не става по-активен в социалните мрежи", отбелязва ръководителката на изследователската група Джин Туинж. Експертката препоръчва на младите хора да прекарват по-малко време с електронните си устройства и то най-много два часа дневно. Тя съветва по-често да се общува в реалния живот и да се завързват нови приятелства "офлайн".

Водещи

Най-четени