Факултетът по телекомуникации на ТУ София навърши четвърт век 08.05 | 07:22

Той е водещо научно звено в областта на комуникационните технологии у нас

От Филипа Тодева

По повод 25–годишнината от създаването на Факултета по телекомуникации при Техническия университет – София Академичното ръководство организира тържествено събрание от 15:30 ч. в зала 2140, блок 2 на университета. Това съобщиха от пресцентъра на университета.

Факултетът по телекомуникации е водещ факултет в областта на комуникационните технологии в нашата страна. Той предлага съвременно обучение по специалността "Телекомуникации” за получаване на степените "бакалавър” и "магистър”.

В учебния план за бакалавърската степен се осигурява възможност за избираеми дисциплини, които дават допълнителна специализация в радиокомуникациите, аудио- и видеотехнологиите, телекомуникационните мрежи и технологии и мениджмънта на комникационните системи.

Факултетът поддържа тесни връзки с водещите български телекомуникационни оператори както и с наши и чужди фирми в областта на информационните и комуникационни технологии, които предлагат стажантски програми и стипендии на студентите, както и различни видове допълнително специализирано обучение.

Ще присъстват: проф. д-р инж. Марин Христов – ректор на ТУ – София, зам.-ректори, декани на факултети, представители на фирми партньори на факултета.

Водещи

Най-четени