Форматираме текстове чрез WhatsApp 29.03 | 17:41

Приложението с нов сериозен ъпдейт, потребителите ще могат да го използват и за работа

От iNews.bg

Потребителите на приложението за WhatsApp вече ще могат да форматират текстовете, които изпраща, директно чрез самия смартфон. От появата на апликацията до момента милионите й потребители можеха да се доверят единствено на стандартния шрифт. Разработчиците обаче вече са подготвили мащабен ъпдейт, чрез който се въвеждат няколко варианта. Ако инсталират подобрението, което вече е тествано като бета версия, потребителите ще могат да изписват думи или изречения с удебелен, наклонен или зачертан текст, съобщи БГНЕС.

Форматирането ще става чрез комбинация от символи около самия текст. Така например "болдването" ще се постига чрез изписването преди първата и след последната буква на "звездички" (*). При обграждане на думата с долни тирета, тя ще се изпише с наклонен шрифт. Зачертаването на текста пък ще става с тилди (~). Допускат се и комбинации между опциите.

Новият ъпдейт за WhatsApp е валиден както за потребителите, използващи iPhone, така и за тези с операционна система Android. С него създателите на приложението искат да постигнат подобряване на комуникационните му възможности и с това да позволят все повече хора да го използват за работни цели.

Най-четени