Хакери публикуваха 11 млн. геймърски пароли в мрежата 26.07 | 10:35

Засегнати са били потребителите на популярния немски сайт за онлайн игри Gamigo

От Георги Георгиев

Потребител в хакерския форум Inside Pro е публикувал файл, съдържащ близо 11 млн. потребителски пароли, събрани от потребители в на популярният германски игрален сайт Gamingo, информира Forbes. Изтичането на информацията е станало по рано този месец, като самият файл е бил с големина от половин гигабайт.

Макар че към момента файлът е бил премахнат от форума, експерти смятат, че той вероятно е нанесъл щети, тъй като е престоял там в продължение на седмици, преди да бъде свален.

Стив Томас – основател на компанията за защита срещу кражби на данни PwnedList, заяви пред бизнес изданието, че публикуваните пароли са били най-голямото изтичане на информация, което е виждал до момента.

Томас обаче уточни, че компанията му е успяла да преброи само 8,2 млн. уникални имейл адреси и пароли в сайта вместо обявените от хакера 11 млн.

От засегнатият сайт Gamigo съобщиха, че са предупредили ще преди месеци своите клиенти, че техните пароли може да са били изложени на риск от хакери. Това е първият случай, в който подобна информация на Gamigo изтича в мрежата.

Водещи

Най-четени